STARTSIDA  Våra stugor  Prislista  Aktiviteter  Hitta hit  Länkar  Hyresvillkor  Omdömen  Bokning  VINTER

AKTIVITETER
Sälen är en härlig semesterort även på sommaren med underbar natur och ren luft. Det finns gott om vandringsleder som passar hela familjen. På SALENVANDRING.SE finns information om vandringsleder, djur och natur i Sälen. Det går också att hyra KANOT och följa med på paddlingsäventyr eller ge er ut på egen hand. Besök ÄLGPARKEN i Rörbäcksnäs och följ med på en guidad tur bland de tama älgarna. Vid NÄRSJÖN mellan Hundfjället och Stöten, finns en badplats med sandstrand. I Sälens by finns badplatser utefter älven. De som bor i Tandåbyn kan ta sig ett dopp från bryggan i Tandådalstjärn. POOLARIET vid Tandådalens fjällhotell har öppet under sommaren.
För den som vill fiska finns många tjärnar, bäckar, älvar och sjöar. Här finns information om FISKE.Om du inte vill riskera att komma hem utan fisk finns flera sjöar med "put and take", tex Sätertjärn mellan Tandådalen och Hundfjället. I Hundfjället kan ni vandra genom den spännande TROLLSKOGEN med troll och djur som spelar och sjunger. Vid Hundfjällscenter finns tennisbanor att hyra. I FJÄLLKYRKAN kan du ta en kopp kaffe med nybakade bullar och kolla din mail på datorn. I Tandådalen finns ett köpcentrum med stor livsmedelshall, presentaffär, restaurang och bensinmack. Där kan ni även hyra en cykel och ge er ut i den vackra naturen. På sensommaren finns hjortron, blåbär och lingon att plocka i skogarna runtomkring.
I Sälens by finns galleria med butiker, livsmedelsaffärer, apotek, bank, vårdcentral mm. Där ligger också SÄLENFJÄLLENS GOLFKLUBB, en 18 håls golfbana på 500 m höjd. Fira midsommar på OLNISPAGÅRDEN där Gustav Vasa övernattade under sin flykt till Norge. Delta i VASALOPPETS SOMMARVECKA med Cykelvasan, Vasastafetten och Stavgångsvasan. Sälens nyaste attraktion är EXPERIUM ett upplevelsecentrum i Lindvallen, som innehåller allt från äventyrsbad, inomhussurfing, spa, bastuvärld, bowling, lekrum, spel, 3D-bio, gym, shopping samt flertalet barer och restauranger. Klicka på LÄNKAR så hittar du fler tips för din Sälensemester.
Telefon: 0737 14 44 54                E-post: fjallstugor@gmail.com