Sommar i Sälen

Sälen är en härlig semesterort även på sommaren med underbar natur och ren luft. Det finns gott om vandringsleder som passar hela familjen.

Information om vandringsleder, djur och natur i Sälen hittar ni på SALENVANDRING.SE . För den som vill fiska finns många tjärnar, bäckar, älvar och sjöar. Här finns information om FISKE. Om du inte vill riskera att komma hem utan fisk finns flera sjöar med ”put and take”, t ex Sätertjärn i Tandådalen. Vid NÄRSJÖN mellan Hundfjället och Stöten, finns en badplats med sandstrand. I Sälens by finns badplatser utefter älven. På sensommaren finns hjortron, blåbär och lingon att plocka i skogarna runtomkring.

I Hundfjället kan ni vandra genom den spännande TROLLSKOGEN med troll och djur som spelar och sjunger.  Hyr en cykel och ge er ut i den vackra naturen, eller kanske en  KANOT och följ med på paddlingsäventyr eller på egen hand. Besök ÄLGPARKEN i Rörbäcksnäs och följ med på en guidad tur bland de tama älgarna. Där ligger också SÄLENFJÄLLENS GOLFKLUBB, en 18 håls golfbana på 500 m höjd. Fira midsommar på OLNISPAGÅRDEN  där Gustav Vasa övernattat.

Delta i VASALOPPETS SOMMARVECKA i augusti med flera olika lopp. Besök EXPERIUM, ett upplevelsecentrum i Lindvallen med äventyrsbad, inomhussurfing, spa, bastuvärld, bowling, lekrum, spel, 3D-bio, gym, butiker, barer och restauranger.

Under LÄNKAR så hittar du fler tips för din Sälensemester.

LEDIGA STUGOR FINNS i PRISLISTA SOMMAR

Kontakta oss vid frågor om våra boenden

Ring oss så hjälper vi dig!

  • 0737-14 44 54